You are here: The story

“Fonske” werd geboren op 9 januari 1932 en is de grootvader van Pascal. Hij verzorgt nog een 15 tal kweekkoppels en zorgt voor de dagelijkse schoonmaak van de weduwnaarshokken in Tessenderlo.
Pascal startte als kleine jongen als duivenliefhebber in combinatie met “Fonske” als de tandem “Verwimp-Ariën in Laakdal. Ook hier werden, vooral van 1997 tot 2002, onder invloed van de Toine Lowet duiven, mooie successen geboekt met tal van eerste prijzen en titels in het HAFO samenspel “de 3 Provincies”. Er werd onder andere ook de 1e nat asduif Ave Regina categorie fond behaald met de ondertussen wereldberoemde “Armstrong”.
In 2002 stopte Fonske met duivenspel om mee te helpen bij Pascal en Agy in Tessenderlo.

Robert Rutten
Bert zag het levenslicht op 21 december 1946.
Hij is een nonkel van Agy en reeds vanaf zijn jeugd een echte “duivensjapper”.Hij speelde reeds met de duiven als kleine jongen in het kippenhok met Geyskens duiven van Testelt. Samen met zijn broer Jef Rutten behaalde hij vroeger al grote successen onder de naam “Rutten Gebroeders” in Tessenderlo.
Later verzorgde hij eveneens met groot succes de duiven van Agy haar ouders, die beiden terug gingen werken en anders genoodzaakt waren hun duiven weg te doen.
In 2006 werd ten huize Verreckt Maurice nog kampioen met de oude duiven gespeeld in het sterke HAFO spel “Het 10Verbond”.

Pascal Ariën
Pascal kwam ter wereld op 26 april 1973.
Hij is reeds met de duiven bezig vanaf zijn 6e levensjaar. Sinds die periode wordt er continu over die duiven gesproken en nagedacht. ” Als ik er niet wakker van lig, dan droom ik ervan” waren ooit zijn woorden.
Pascal is afgestudeerd als industrieel ingenieur in 1997, direct na de studies begon hij te werken bij Duracell Batteries in Aarschot als Process Engineer, ondertussen is hij hier nog steeds meer dan voltijds werkzaam en is uitgegroeid tot Productie Manager van de AA en AAA cell produktieafdeling, een zeer boeiende, leidinggevende maar drukke job.
Agy Verreckt
In 1992 liep hij Agy Verreckt tegen het lijf, een droomvriendin voor een duivenmelker, want ook zij poetste de hokken bij haar ouders.
In 1999 bouwden ze samen een huis in Vorst Laakdal, toen er echter geen duiventil op hun grond mocht gebouwd worden, verkochten ze snel de nieuwe woning om zich te vestigen in Schoot Tessenderlo, waar er al een grote duiventil aan het huis stond. Hier begonnen ze samen te spelen met de duiven, het eerste jaar wonnen ze al direct een 1ste provinciaal Bourges met de jonge duiven.
Op 18 mei 2004 werd hun eerste zoon Milan geboren, op 25 maart 2006 kwam de 2e zoon Ylian er ook nog bij. Door de drukke bezigheid met de kinderen en haar halftijdse job bij KBC, is Agy haar rol bij de duiven een beetje beperkt.
Haar rol beperkt zich momenteel tot administratie (uitslagen ingeven, pedigrees afdrukken,…)
In 2006 werd dan ook beslist dat Agy haar ouders zouden stoppen met de duiven, zodat nonkel Bert voltijds kan helpen bij de tandem Verreckt-Ariën.
Het is nu al beslist dat Agy voor het seizoen 2010 opnieuw de 1e ronde jonge duiven voor haar rekening zal nemen, aangezien de beide zonen dan reeds voltijds naar school gaan. De concurrentie voor de nationaals met jonge duiven is bij deze gewaarschuwd,…